Tarkett

Tarkett is een internationaal bedrijf van tapijten, tapijttegels en sportvelden en is actief in meer dan 100 landen. De producten van Tarkett worden geleverd aan kantoren, het onderwijs, de gezondheidszorg, overheidsinstellingen, woningen en ook aan hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen.

Daarnaast produceert Tarkett sportvelden van wereldklasse zoals de DESSO GrassMaster®, die is geïnstalleerd op de voetbalvelden van topclubs en bij de ‘voetbaltempel’ Wembley.

Tegenwoordig brengen de meeste mensen 90% van hun tijd binnen door, wat heeft geleid tot de bedrijfsvisie:‘Hoe kan de vloer bijdragen aan onze gezondheid en ons welzijn’.

Onze missie is om te zorgen dat we unieke producten ontwikkelen die een aanmerkelijk beter binnenklimaat creëren waarin een optimale gezondheid en het welzijn van mensen centraal staat, met positieve gevolgen voor hun prestaties. Dit wordt geleid door ons innovatieprogramma op basis van de drie pijlers Creativiteit, Functionaliteit en Cradle to Cradle®.

Cradle to Cradle®

Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met het Hamburgse EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency) is Tarkett de eerste tapijtfabrikant binnen de EMEA-regio die volgens het Cradle to Cradle®-principe werkt. Het markeert het radicale besluit van Tarkett om bij het produceren van haar tapijten en kunstgras verder te gaan dan ‘gewone’ duurzaamheid. Volgens het Cradle to Cradle®-principe worden producten gemaakt van positief gedefinieerde* bestanddelen die biologisch of technisch afbreekbaar zijn, zodat ze in zowel de biologische als de technische cyclus kunnen worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Contactpersoon

Dirk van Gestel
Marketing Manager Netherlands

dirk.vangestel@tarkett.com
Tel.: +31 (0) 6 22235332

Contact

Tarkett
Taxandriaweg 15
5142 PA Waalwijk
Nederland
+31 (0)416 684100

Factuuradres:
Tarkett
t.a.v. FSSC
Postbus 169
5140 AD Waalwijk
Nederland