Mosa

Mosa is een Nederlandse tegelproducent gevestigd in Maastricht. Hier worden de tegels ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. Met respect voor anderen, de omgeving en materialen. Sinds 1883. Mosa is internationaal in beweging en denkt vooruit. Mosa heeft passie voor keramiek en vertaalt dit naar haar series. Met haar series stelt het bedrijf klanten in staat hun handtekening te zetten onder een ontwerp. Een tijdloos en duurzaam gebouwontwerp dat moeiteloos de tand des tijds doorstaat, zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen genieten.

Van design tot productieproces is Mosa intensief gericht op duurzaamheid in de zin van Cradle to Cradle® (C2C). Aan de hand van vijf hoofdcriteria streeft Mosa ernaar afval te verminderen, energie te besparen en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen: zuivere grondstoffen, groot recyclingpotentieel, laag energieverbruik, milieubesparend waterbeheer en goede arbeidsvoorwaarden. Mosa is er hierdoor als eerste keramisch tegelbedrijf ter wereld in geslaagd om de gehele collectie C2C Silver te certificeren.

Jarenlang onderzoek en investeringen hebben nog meer resultaten opgeleverd zoals het ISO 14001 certificaat, Dubokeur en een eigen vermelding in de Nationale Milieudatabase. Zo dragen Mosa tegels ook bij aan duurzame gebouwlabels.

mosa logo cradle to cradle

Contactpersoon

Dorien van der Weele
Manager Sustainability

dorien.van.der.weele@mosa.nl
Tel: +31 43 3689234

Links

Contact

Mosa.
Bezoekadres:
Meerssenerweg 358
6224 AL  Maastricht

Postadres:
Postbus 1026
6201 BA  Maastricht

+31 (0)43 368 94 44