12 april 2018 C2C Café in Voedingscentrum Den Haag

26
Mar

12 april 2018 Voedingscentrum Den Haag, projectbezoek: gezonder werken en leven

U wordt van harte uitgenodigd om op donderdag 12 april het Cradle to Cradle Café met als titel ‘Projectbezoek: gezonder werken en leven’ bij te wonen. Het café vindt plaats bij het Voedingscentrum in Den Haag en begint om 09.00 uur.

Presentatie 1: Irene Samwel en Geert Dirkse

Circulaire economie en de bouwsector    

De circulaire economie (CE) biedt nieuwe zakelijke kansen. Door nauw met ondernemers samen te werken – bijvoorbeeld in het programma Circular Economy Challenge – hebben we ervaring opgedaan met wat er komt kijken bij het realiseren van een circulaire business case. In onze presentatie gaan wij in op de Rabobank en de circulaire economie, we lichten diverse circulaire business modellen toe en gaan in op circulair bouwen.  

Presentatie 2: Thomas Bögl

Het nieuwe Voedingscentrum

18 december was het na een half jaar voorbereiding en uitvoering zo ver. Het voedingscentrum ging verhuizen van hun oude kantoorvilla naar hartje Den Haag. De twee bovenste verdiepingen van het pand aan de Bezuidenhoutseweg zijn in 3 maanden voorbereiding en 3 maanden uitvoering omgetoverd tot een volledig circulair ingerichte gezonde werkomgeving. De werkomgeving nodigt uit tot nieuwe vormen van samenwerken en bevordert de interactie. 

Het project is op een zeer innovatieve manier aanbesteed die de bedenkers zeven jaar verantwoordelijk maken voor de inrichting maar ook voor de organisatorische processen. Een buitengewone opgave die LIAG voor een bijzonder uitdaging stelde. Niet alleen het ontwerpen moest opnieuw uitgevonden worden maar ook de organisatorische vraagstukken van uitvoering en beheer.

Sprekers

Irene Samwel- Business Developer Rabobank Real Estate Finance

Irene Samwel heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds 2012 is zij werkzaam bij Rabobank waar zij naast haar commerciële rol in de zakelijke markt ook trekker is van duurzaamheidsprojecten zoals de Circular Economy Challenge die wordt georganiseerd in de metropool regio Rotterdam-Den Haag. Daarnaast is zij bij Rabobank Real Estate Finance als business developer bezig met het onderwerp circulaire economie.

 

Geert Dirkse – Sectormanager Rabobank Real Estate Finance

Geert Dirkse is adviseur voor lokale Rabobanken voor de bouwkolom, en spreekt vooral beleggers, projectontwikkelaars en ontwikkelende aannemers. De dagelijkse praktijk is gevuld met advieswerk inzake financieringsbeleid en aanvragen. Daarnaast wordt de agenda meer en meer gevuld met de onderwerpen Duurzaamheid (energielabels voor gebouwen) en Circulaire economie/bouwen. Geert  verzorgt graag presentaties om het bewustzijn te vergroten dat we voorzichtig moeten zijn met de natuurlijke bouwgrondstoffen.

 

Thomas Bögl – LIAG architecten en bouwadviseurs

Thomas Bögl is sinds 2011 partner en mede-eigenaar van LIAG architecten en bouwadviseurs. Hij  is architect en specialist in duurzaam en circulair bouwen. Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde hij zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Hij heeft aan diverse projecten gewerkt die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzochten. Thomas Bögl adviseert de overheid op het gebied van de transformatie van de bouwsector naar een circulaire economie.

Programma

09.00 uur ontvangst met koffie

09.30 uur opening Cradle to Cradle Café

09.45 uur presentatie Irene Samwel en Geert Dirkse

10.30 uur pauze

10.45 uur presentatie Thomas Bögl 

11.30 uur rondleiding Voedingscentrum

12.00 uur netwerklunch

Locatie

Voedingscentrum

Bezuidenhoutseweg 105

2594 AC Den Haag

Inschrijven

Leave a Reply