2 juli 2018: C2C Café: Cradle to Cradle in Hospitality: beyond the towel

5
jun

Cradle to Cradle Café: Cradle to Cradle in Hospitality: beyond the towel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahrend, Desso, Mosa en QbiQ nodigen u van harte uit om op maandag 2 juli het Cradle to Cradle Café bij te wonen met als titel ‘Cradle to Cradle in Hospitality: beyond the towel’. Het café vindt plaats in Conscious Hotel The Tire Station in Amsterdam en begint om 09.15 uur.

Presentatie 1: Marco Lemmers

Wat zijn Conscious Hotels?

“Een steentje bijdragen aan het redden van de planeet en er ook nog eens goed uitzien, dat noemen ze bij Conscious Hotels Eco-Sexy. Big Smiles. De Amsterdamse keten bestaat inmiddels uit 4 hotels, 2 restaurants, een eco-patisserie en een Sexy Grab & Go. Met de meest recente opening van het Conscious Hotel Westerpark en Bar Kantoor in april 2018 wordt er als primeur in Nederland een 100% elektrisch hotel en restaurant gerealiseerd in het oude hoofdkantoor van de Westergasfabriek. Uiteraard vind je de nodige C2C oplossingen terug in het interieur. Door de innovatieve aquaponics installatie in het restaurant wordt biologische voedselproductie zichtbaar voor gasten en daarmee de afstand van de producten naar het bord wel héél erg klein. 

Presentatie 2: Elena Cavagnaro 

Onderzoek naar duurzaamheidsmaatregelen in hotels

Sinds 2014 doet Elena Cavagnaro, samen met Nederlandse collegae en studenten van de Master in International Service and Hospitality Management, onderzoek naar de ervaringen van gasten met duurzaamheidsmaatregelen in hotels. Men probeert vragen te beantwoorden zoals: wat verwachten gasten van een duurzame hotel? Wensen zij betrokken te worden, en zo ja, hoe? Hoe denken hoteldirecteuren over duurzaamheid in hun hotel en welk beeld hebben ze van de wensen van hun eigen gasten? 
Ze doen dit niet alleen uit zuivere wetenschappelijke interesse, maar om hotels te helpen om een stap verder te zetten in de richting van duurzame ontwikkeling – en zodoende hun gasten (nog) tevredener te stellen.

Marco Lemmers – Conscious Hotels
Marco Lemmers is founder en CEO van Conscious Hotels, het meest duurzame hospitality bedrijf van Nederland. Als duurzame pionier realiseert hij al in 2009 het eerste Conscious Hotel. Naast duurzaamheid zijn humor en design de pijlers die het concept omvatten.

 

 

 

Elena Cavagnaro – Stenden Hotel Management School
Elena Cavagnaro is lector ‘sustainability in hospitality and tourism’ bij NHL Stenden Hogeschool. Zij is ook visiting professor bij de Universiteit van Bergamo (Italië) en de Universiteit van Derby (Engeland). Elena is betrokken geweest bij het implementeren van een meer duurzame vorm van bedrijfsvoering bij bijvoorbeeld Landal Green Parks en Accor Hotels en bij het verfijnen van de communicatie met de gasten over duurzaamheid, zoals bij Ekoplaza.
Elena is van mening dat duurzaamheid begint en eindigt bij de mens. Daardoor is zij vooral geïnteresseerd in de rol van persoonlijke waarden bij de totstandkoming van duurzaamheid. Het boek ‘The Three levels of Sustainability’ dat ze heeft geschreven samen met George Curiel is een bestseller geworden. Haar nieuwe boek heeft de titel ‘Sustainable Value Creation in Hospitality: Guests on Earth’ en is verschenen in April 2018.

Programma

09.15 uur ontvangst met koffie
09.45 uur opening Cradle to Cradle Café en film over C2C Café
10.00 uur presentatie Marco Lemmers
10.45 uur pauze
11.00 uur presentatie Elena Cavagnaro
11.45 uur korte rondleiding
12.00 uur netwerklunch

Conscious Hotel The Tire Station
Amstelveenseweg 1-9 // 1054 MB Amsterdam

Leave a Reply